Over de Topvrouwen Academy

Dé chartervlucht van ‘board ready’ naar ‘ready to board’

Topvrouwen Academy is een initiatief van Carmen Breeveld als vervolg op het boek Het Geheim van het Old Boys Network. SER Topvrouw Mariëtte Hamer nam destijds het eerste exemplaar ervan in ontvangst. SER Topvrouwen is een fusie van een aantal organisaties die zich de afgelopen decennia bogen over het vraagstuk omtrent het gebrek aan doorstroom van vrouwen naar de top. Met het onlangs goedgekeurde SER Vrouwenquotum is het streven 30% vrouwen te laten participeren in Raden van Commissarissen. Vrouwen kunnen echter zelf ook veel doen om hun droompositie te realiseren.

Daarom helpt Topvrouwen Academy jou als hoogopgeleide vrouw met ambitie om door te stromen naar een functie in het topmanagement, de Raden van Commissarissen of de Raden van Bestuur.
Ondanks de juiste kwalificaties ervaar jij helaas een glazen plafond. Je wilt doorstromen naar topniveau en komt niet in contact met de juiste mensen of wordt niet aangesteld op de functie die jij ambieert.

De ervaring van selectiecommissies leert dat de oorzaken niet liggen op het gebied van kennisgebrek, maar in de ongeschreven regels, de zogenaamde soft skills. Met de juiste soft skills ligt een topfunctie direct binnen je bereik.
Daarom biedt het programma van Topvrouwen Academy maatwerk, gericht op bewustwording en het hanteren van de ongeschreven regels. Zo haal jij alles eruit wat erin zit en ben je ‘ready to board!’

Na het doorlopen van dit programma beschik je over de vaardigheden om succesvol bemiddeld te worden via het omvangrijke netwerk van de top 5.000 grootste bedrijven in Nederland.

Website

Business as usual

Op de kaart zetten

Sleutel posities

Podcast

Meer media