Lezing aan de VU Young Graduates 12 oktober

Lezing aan de VU Young Graduates 12 oktober

Tijdens deze bijzondere bijeenkomst georganiseerd door New Urban Collective, waren ruim 80 Young Graduates aanwezig die zich aan het oriënteren zijn op hun carrière. Doelstelling van deze bijeenkomst was om de Young Graduates ook te interesseren voor ondernemerschap. Dit is een thema wat ik als vrouwelijke ondernemer een warm hart toedraag.

Young Graduates met een migranten achtergrond hebben veel te maken met discriminatie op de arbeidsmarkt. Men komt daar pas achter na het afstuderen. Het vergt andere competenties om op het juiste niveau binnen te komen. Er zijn altijd veel meer sollicitanten die op zoek zijn naar die ene carrière functie waar jij ook naar op zoek bent. Het is doodzonde om talenten te verspillen. In Nederland zijn Young Graduates met een migranten afkomst 2x zo vaak werkloos als autochtone soortgenoten. Het vraagt dus om een creatieve en “open mindset” om ertussen te komen. Voor ondernemende talenten zou het voor de hand moeten liggen om te gaan ondernemen in plaats van eindeloos te solliciteren.

Tijdens mijn speech ging ik in op het ondernemerschap en liet ik diverse voorbeelden de revue passeren waaronder Pieter Zwart, CEO van Coolblue, die ook voor het einde van zijn studie besloot te aan ondernemen en inmiddels een omzet heeft weten te genereren van €1,2 miljard. Een soortgelijk verhaal heeft zich ook bij Jitse Groen, CEO van Thuisbezorgd.nl voorgedaan. Dergelijke voorbeelden zijn zeer inspirerend en sluiten aan bij de belevingswereld van deze jonge high potentials. Als het een ander lukt, zou het hen ook moeten lukken.

Belangrijke tips uit mijn koker zijn o.a. het belang van netwerken, het participeren in besturen en het durven doen. Veel mensen hebben goeie ideeën, maar durven het niet te neer te zetten en dat is erg jammer. De Nederlandse markt biedt veel kansen en als je de internationale markt bekijkt, gaat er nog eens een hele wereld voor je open.

De rode draad bij veel succesvolle ondernemingen is de irritatie geweest, waardoor de ondernemer de handschoenen heeft opgepakt. Persoonlijk irriteerde ik mij in 1996 aan het feit dat er (nog) geen bemiddelingsbureau was voor HR Professionals en ben die toen gaan oprichten. Jitse Groen en zijn studiegenoten irriteerden zich eraan dat niet alle restaurants eten besteld kon worden als je geen zin had om ergens heen te gaan. De oplossingen die zij boden m.b.v. digitale platvormen heeft uiteindelijk tot miljoenen euro’s omzet geleid.

De avond eindigde met een netwerkborrel waarbij er flink is genetwerkt. De Young Graduates kijken nu reeds uit naar de volgende bijeenkomst.

Klik hier voor de PowerPoint sheets van de presentatie.

Of klik hier om een impressie te krijgen van de dag!

Geen reactie's

Geef een reactie