Het geheim van het Old Boys Network

Zo doorbreek je als vrouw het glazen plafond.

Samenvatting van deze bestseller

Universiteiten en hogescholen hebben meer vrouwen dan mannen in de collegebanken, vrouwen studeren sneller af dan mannen en halen ook nog eens hogere cijfers. En toch stromen vrouwen nog altijd maar moeizaam door naar topposities in het bedrijfsleven en bij de overheid. Pikant detail: meer dan de helft van de topvrouwen in Nederland is afkomstig uit het buitenland.

Welke valkuilen zijn er op de weg naar de top? Wat kunnen Nederlandse vrouwen leren van vrouwen met een andere culturele achtergrond? Hoe kunnen vrouwen elkaar versterken? En hoe verwerf je een stevige plek in het ‘old boys network’ en zorg je er ook nog eens voor dat jij je daar thuis voelt?

Carmen Breeveld werd in 2003 verkozen tot Internationale Zwarte Zakenvrouw van Nederland. Zij liet haar eigen bedrijf uitgroeien tot een miljoenenonderneming. Ze vervult een groot aantal bestuursfuncties en heeft een voortrekkersrol in vrouwelijk ondernemerschap. In dit boek deelt zij openhartig haar ervaringen, geeft ze praktische tips en volop inspiratie. Een must-read voor iedere (gekleurde) vrouw met ambitie.

Met bijdragen van: Rita Accord, People & Culture (HR) Business partner Group Finance & Business Navigation IKEA Group, Barbara Baarsma, directievoorzitter Rabobank Amsterdam, Grace Boldewijn, directeur BoCari Groep, Nesrine Bouhab, Head Foreign Direct Investments Life Sciences & Health Sector Amsterdam Inbusiness, Marieke van den Brink, hoogleraar Gender & Diversity Radboud Universiteit Nijmegen, Elisa Carter, voormalig RvB Erasmus MC, Cathelijne Elassaiss-Schaap, advocaat en eigenaar Advocatenkantoor Elassaiss, Samira Farouk, Toezichthouder AFM, Loek Hermans, voormalig politicus en meervoudig commissaris, Astrid van Heumen, dga van Corporate Casting en voorzitter landelijk hoofdbestuur VVAO, Caroline van Leuven, eigenaar en consultant Indivisible, Marguerite Soeteman-Reijnen, Chairman Executive Board Aon Holdings en voorzitter Topvrouwen.nl, Sherida Tdlohreg, directeur TransActory en Janneke Wittekoek, cardioloog en oprichter HeartLife klinieken.

Uitgave: december 2020.

managementboek.nl
bol.com

Audio Boek

GEEN TIJD OM TE LEZEN? GEEN PROBLEEM. LUISTEREN KAN OOK.

Audio boek

GEEN TIJD OM TE LEZEN? GEEN PROBLEEM. LUISTEREN KAN OOK.

Het geheim van het old boys network. Zo doorbreek je als vrouw het glazen plafond. (mp3)

Quotes uit recensies

‘Natuurlijk kunnen heel veel vrouwen er hun voordeel mee doen en ik zou hen ook aanraden het boek te lezen, maar nog meer vind ik het een boek voor mannen. Wat me vooral aantrekt in het boek is dat Carmen niet oproept tot slachtoffergedrag … Ik hoop dat haar boek een wezenlijke bijdrage levert aan een uitdaging die niet alleen vrouwen hebben maar ook mannen.’

Daan Fousert | auteur van o.a. Ecologische Intelligentie Pioniers Magazine

Je leert hoe je het glazen plafond aan gruzelementen slaat!

‘Carmen Breeveld moedigt aan, daagt uit en verleidt tot actie … En de uitgebreide gesprekken met ervaringsdeskundigen (inclusief het perspectief van één man) maken het boek tot een kleurrijk en divers geheel waarin zonder veel poespas één ding duidelijk wordt gemaakt: Dames, zorg voor elkaar. Dat is de rode draad in Het geheim van het Old Boys Network waarin je leert hoe je het glazen plafond aan gruzelementen slaat.’

Jasmijn Mioch | adviseur Learning & Development, Universiteit Leiden

Carmen Breeveld Podcast

Uitreiking eerste exemplaar