Financieel Dagblad: Droomweekend

Droomweekend

Financieel Dagblad: Droomweekend

Publicatie: 11 mei 2013

https://fd.nl/frontpage/Print/Bijlage/Persoonlijk/73973/carmen-breeveld

Droomweekend

Directeur executive search- en trainingsbureau

Ruim twintig jaar was Breeveld (48) met haar bedrijf Team Care actief op het terrein van hrm en strategie. Sinds vorig jaar richt zij zich onder haar eigen naam op executive search en selectie. Breeveld is tevens voorzitter van de koepelorganisatie Federatie Zakenvrouwen.

‘Sinds ik de film Boomerang met Eddie Murphy heb gezien, staat een reisje naar New Orleans op m’n verlanglijst. Vrijdagavond gaan mijn man en ik daar helemaal los op de dansvloer van Fritzel’s, want op de live jazzmuziek die daar wordt gespeeld, kunnen we gewoonweg niet stil blijven zitten (fritzelsjazz.net). Het is een huiselijke club in een pand uit 1831 in de historische wijk French Quarter. Behalve de eigen Fritzel’s New Orleans Jazz Band spelen vanavond trompettist Mike Fulton en pianist Richard Scott als gastmuzikanten.

Zaterdagochtend worden we wakker met uitzicht op de Zambezirivier in een van de tien kamers van de River Club, een schitterende lodge in de buurt van de Victoriawatervallen (theriverclubafrica.com). Op mijn huwelijksreis hebben mijn man en ik in een draaiend restaurant boven de Niagarawatervallen gedineerd. Zo hadden we een spectaculair zicht op de enorme massa water die met zoveel kracht en heftigheid naar beneden stort. Die sensatie wil ik hier in Zambia nog een keer meemaken, maar nu vanuit een open microlichtgewicht vliegtuigje, waarmee je heel dicht bij de watervallen kunt komen (livingstonesadventure.com). In Livingstone drinken we daarna koffie in Kubu Café en slenteren wat over de kleurrijke Maramba Market.

Beyoncé

Op de Plaça de Catalunya in Barcelona tref ik mijn dochter van zeventien. Vanaf het plein lopen we de Passeig de Gràcia op.  Aan deze vijf kilometer lange, chique winkelboulevard gaan we de ene na de andere designershop in, op zoek naar fleurige jurkjes met veel kant. En niet te vergeten schoenen met hakken van minstens twaalf centimeter hoog, want de keus daarin is hier zoveel ruimer dan in Nederland. Wie weet slagen we in de winkel van de bekende Spaanse ontwerper Manolo Blahnik. Die moet je weten te vinden. De winkel zit op de begane grond van het Mandarin Oriental Hotel (mandarinoriental.com) en is van buitenaf niet te zien. Om tussen het shoppen door op krachten te komen gaan we ons in een van de zijstraten van de Passeig de Gràcia te buiten aan tapas in Tapas 24, het restaurant van chef-kok Carles Abellan, die het vak leerde bij El Bulli (carlesabellan.com/tapac24).

In de kleding en op de schoenen die we ’s middags hebben gekocht, stappen mijn dochter en ik het vliegtuig naar Dublin in. Aan boord eten we iets makkelijks, want we moeten op tijd in het O2-stadion zijn voor de wervelende The Mrs. Carter Show van Beyoncé (theo2.ie/event/beyonce). We hebben haar twee jaar geleden ook in Ahoy zien optreden. Wat een artieste! Ze zingt niet alleen goed, maar danst tegelijkertijd ook de hele show mee. En ze spreekt alle leeftijdsgroepen aan.

Ik keer terug naar Barcelona, waar mijn man me opwacht in de Mojito Club, om tot diep in de nacht te salsadansen (mojitobcn.com). De pijn in de voeten en spierpijn laten we zondagochtend wegmasseren in de spa van Paradis Hotel & Golf Club op Mauritius, waarna we ons onderdompelen in het turquoise, tropisch warme water van de Indische Oceaan. Dit resort is een tip van een vriendin en ze heeft niets te veel gezegd, want het is hier goddelijk (paradis-hotel.com). We sluiten ons verblijf in dit paradijs af met een rondje golf.

Messi

Omdat mijn man, dochter, zoon en ik erg van Thais eten houden, steken we de Indische Oceaan over naar Thailand om op een andere paradijselijke plek uitgebreid de tijd nemen voor een lunch in de tuin van restaurant Salathai in het Centara Grand Beach Resort and Villas Hua Hin. Het hotel stamt uit 1923 en heeft gelukkig zijn oude sfeer weten te behouden (centarahotelsresorts.com/chbr).

Zondagavond eindigen we ons weekend in het Vicente Calderón-stadion in Madrid om FC Barcelona aan te moedigen bij hun uitwedstrijd tegen Atlético Madrid (clubatleticodemadrid.com). Vooraf krijgen we een rondleiding door het stadion en als grote verrassing voor mijn elfjarige zoon heeft mijn man geregeld dat we in de viploge aan FC Barcelona-spelers worden voorgesteld. Mijn zoon raakt er niet over uitgepraat dat hij zijn grote held Lionel Messi de hand heeft geschud.’

Opgetekend door Jacqueline Bosboom

Geen reactie's

Geef een reactie