African Business Network Summit

African Business Network Summit

African Business Network Summit, 6 oktober 2017

Carmen Breeveld was te gast als Keynote speaker tijdens de African Business Network Summit op 6 oktober jl.

Deze bijeenkomst met als titel Revitalize Africa, is een initiatief van de uitgever van Nigeria Magazine, de heer Kede Aihie, voormalig partner bij Advocatenkantoor Radix Legal & Consulting.
Doelstelling van de bijeenkomst is om geslaagde zakenmensen met Afrikaanse roots bijeen te brengen om krachten te bundelen en met elkaar van gedachten te wisselen over de ontwikkeling van Afrikaanse landen.

De aanwezige prominenten initiëren reeds de nodige projecten in Afrika. Oprichter en financierder Tom Ilubi, CEO bij Crossword Cybersecurity, ontwikkelde het ASA programma (African Science Academy) in Ghana voor hoog begaafde meisjes. Dit initiatief is zeer succesvol en is gericht op versnelde ontwikkeling van meisjes met een beta achtergrond. Tom is zelf Natuurkundige en zet zich in voor een kweekvijver van intellect binnen het Afrikaanse continent.
Zijn stelling dat intellect niet geografisch bepaald is, vormt voor hem de drijfveer om wetenschappelijke ontwikkeling van binnenuit te stimuleren.

In het dagelijkse leven leidt Tom Ilube de zeer succesvolle Cybercrime office in Londen.

Naast mijzelf en Tom was ook Elizabeth Uwaifo, Managing Partner bij Radix Legal, te gast als Keynote speaker.

Zowel de wetenschap, de business als ook de creatieve sector kwamen aan bod.
Benadrukt werd dat ook de creatieve geesten onder ons de ruimte moeten krijgen gezien de enorme ontwikkelingen op het gebied van Art, Filmindustrie en Cultuur.

Ik kijk terug op een zeer inspirerende avond met veel interessante ontmoetingen en business connecties welke ook uitgebouwd zullen worden.

Er wordt nu gewerkt aan een grote business conferentie in Nigeria en Senegal waarvoor mijn bijdrage wordt gevraagd om dit tot een groot succes te maken in 2018.

Ik kijk ernaar uit om de banden te verstevigen en een brug te slaan tussen Nederlandse investeerders en Afrikaanse business owners.

Wordt spoedig vervolgd..

Geen reactie's

Geef een reactie